over ons

Fysiotherapie praktijk Vlieland is gevestigd op een van de prachtige waddeneilanden. Omdat het eiland niet alle gemakken kent van het vaste land zijn wij erop gericht om breed georiënteerd te zijn en zo de bewoners en bezoekers zo goed mogelijk medisch van dienst te kunnen zijn.

Al ruim dertig jaar bestaat het vaste team uit Bonnie Manting-Stoker en Sjoerd Manting. In 1983 studeerden ze samen af in Leeuwarden. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als fysiotherapeut hebben ze in 1986 de overstap gemaakt naar Vlieland om zich op het eiland als zelfstandig fysiotherapeut te vestigen. 

Sjoerd
Sjoerd is een echte bottenkraker. Om zich breder te oriënteren als fysiotherapeut mag Sjoerd zich dan ook sinds 2005 manueel therapeut noemen. De rode draad in zijn werkzaamheden is het mobiliseren van gewrichten en daarbij de pijn bij de patiënt te verminderen. 
Doordat er op het eiland vraag was naar claudicatio intermittens therapie is hij hier in 2016 in gaan verdiepen. Hierbij gaat het om een vernauwing of afsluiting van een slagader in de benen. Ook hier speelt het verminderen van pijn en het vergroten van de maximale loopafstand van de patiënt een belangrijke rol. Dit word behaald door therapie en een persoonlijk trainingsschema. 

Bonnie
Door de jaren heen heeft Bonnie zich als fysiotherapeut verder verdiept in verschillende trainingsmogelijkheden om de mobiliteit van patiënten te verbeteren. Oncologie, sensomotorische training bij kinderen en oedeem therapie zijn drie speerpunten waar zij zich op richt als therapeut. 
Om met je goede been uit bed te stappen moet er wel een fijne voet aan zitten. Bonnie heeft dan ook na haar afstuderen al snel de interesse voor medisch pedicure ontwikkeld. Door de jaren heen heeft zij zich onder andere gespecialiseerd in voetverzorging bij diabetici, reumatische voeten, schimmeldiagnostiek, zwachtelen en elastische kouden aanmeten. Sinds  2012 mag zij zich dan ook volledig medisch pedicure noemen. 

Samenwerkingen

Maatschap fysiotherapie Rozengracht
Sinds enkele jaren is er een nauwe samenwerking met de maatschap fysiotherapie Rozengracht in Harlingen. Deze praktijk is gespecialiseerd in diverse richtingen. Bonnie werkt hier een dag in de week. 

Mathot
Voor het aanmeten en leveren van elastische kousen werkt Fysiotherapie praktijk Vlieland Samen met de firma Mathot.

Achillionzorg
De samenwerking met Achillionzorg is tot stand gekomen om op het eiland de mogelijkheid te bieden voor het aanmeten van podotherapeutische zolen, podotherapie en jaarlijkse screaenings van mensen met diabetische voeten.

OSWE
Door de jaren heen is er een goede samenwerking tot stand gekomen voor het aanmeten en leveren van orthopedische steunzolen en schoenen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *