Medisch Pedicure

Medisch Pedicure

Een medisch pedicure is iemand die gespecialiseerde voetzorg  verleent.
De expertise richt zich voornamelijk op voetproblemen bij mensen die bekend zijn met:
diabetes mellitus, reuma, polyneuropathie, ouderen, pijn en afwijkingen aan de voeten.
In dit vakgebied is schimmeldiagnostiek een onderdeel dat erg in opkomst is. In dien er een schimmel in de nagel is aangetoond, volgt er een care traject dat erop gericht is om de schimmel te laten verdwijnen.
Goede voetzorg is van groot belang, omdat door bepaalde aandoeningen het gevoel in de voeten gestoord is en bijvoorbeeld ontstane wondjes niet goed worden waargenomen. Ook kan de circulatie in de benen dermate verstoord zijn dat dit bij wondjes of ingroeiende nagel, gemakkelijk kan lijden tot ontstekingen aan de voeten.
Verder kan de medisch pedicure een belangrijke schakel zijn in signalering van ontstane voetproblemen. Deze ontstaan veelal langzaam, zodat de cliënt zich niet altijd bewust is van de ernst hiervan.
 De preventieve rol van de medisch pedicure is van groot belang en de medische voetzorg wordt voor mensen, die bekend zijn met diabetes mellitus of reumatoïde artritis, vergoed door de ziektekosten verzekering. Hiervoor is een verwijzing nodig door en huisarts en voor mensen met diabetes mellitus vindt er jaarlijks een screening plaats door de podotherapeut van achilleon zorg. Deze screening vindt plaats op Vlieland.
Als mensen voetafwijkingen hebben dan kunnen er steunzolen worden aangemeten.
De behandelingen vinden plaats op afspraak.